6-row seeder

5 996 kr
OBS! Fraktpriset kan variera

Förpackningar

Finns i lager
Beställningsvara
.
Beställningsvara
Produktbeskrivning:

Möjlighet till rabatter se Försäljningsvillkor. Ges vid efterbehandling av ordern. ​​

Ställ in pris exkl. eller inkl. moms.

6-row seeder

Detta är i princip en förbättrad Sembdner 4-rads såmaskin. Såprincipen är densamma, men med två långa stödcylindrar, istället för sidohjul. Dessa nätcylindrar packar jorden. Bakre driver, med främre bestämmer du sådjupet. Möjlighet finns att ha större frömagasin.

En annan viktig förbättring är att kunna skjuta maskinen framför sig. 

Men inte förbättrad av originaltillverkaren utan välkända fröfirman Johnnys Selected Seeds. Gissar att det bidrar till prissättningen, som är. Man har gjort en mycket enkel maskin till något för professionell användning. 6 utmatningar, annars är basfunktionen ganska lik, med möjlighet att precisionsinställa en borste som ser till att överflödigt frö blir kvar i magasinet. Såbädden måste vara väl förberedd och slät, annars kan funktionen försämras. 

 Tömning av alla på en gång kan annars göras i en bakpanna. Såmagasinen är var för sig cirka 20 ml. Med en plasttopp på varje kan volymen nästan fördubblas

  Utmatningsaxeln har 4 olika utmatningsstorlekar. Borrningen är i storlek 3-9 mm, men elliptiska. 9x7 mm osv. Dvs inte för stora frön. Antal hål av varje storlek är 6. Om  man lyckas ställa in så bara ett frö matas ut, blir avstånd mellan utmatningar 5,6 cm, vilket jag tycker är i mesta laget. 

 Vi säljer maskinen utan trähandtag. Dels är det svårt att skicka detta över Atlanten men också för att det för leveransen i Sverige blir till styckegods vilket innebär många hundra kronor extra. Det 28 mm tjocka skaft vi säljer passar perfekt i övre delen, men måste spetsas i nedre delen.

 Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt