Fjäderstålsbågar 4,0 m långa, 6 mm tjocka

Fjäderstålsbågar, förzinkade, 4,0 m långa, 6 mm tjocka för tillfällig täckning av odling.
Vikt: ca 900 g/styck.
Sticks ner ca 40 cm i jorden på vardera sidan.
Täcker ca 1,6-1,8 m brett (bredare med låg vinkel).
Med raka sidor ca 120-130 cm högt i mitten.
Notera att bågar nedstuckna i marken rör sig lite i vinden.

Användning av fjäderstålsbågar för tillfälliga täckningar av odling är omfattande på kontinenten. Dvs man tar ner hela konstruktionen varje höst och sätter troligen upp på annan plats nästa år. Odlingsplatsen följer växtföljden. Vi har inte bara använt dessa på friland utan gjort lösningar för att kunna sätta ut plantor i kallväxthus några veckor tidigare. Nattetid med värmefläktar som blåser in varm luft. Det har fungerat bra.

Notera att bågarna blir ett långt paket som vi måste skicka med DHL-stycke, med kostnadstillägg, förutom skrymme även ofta för destinationsorten med orttillägg. Gäller alla både företagare och privatperson. Detta gods körs alltid ut med stor lastbil. Aviseringsavgift kan tillkomma. Mottagaren måste vara hemma dagen som godset levereras, annars blir det leveranshinder med ytterligare debiterad avgift. Privatperson såväl som företagare kan också hämta på DHL godsterminal. RING för närmare info om pris och frakt.

 

Mini-Tunnel i fjäderstål - råd kring användning

Fjäderstål är dyrt men kan lätt böjas och återtar nästan sin ursprungliga raka form med en smäll, så fort det tvingande tas bort. Passar speciellt bra som stöd till Insektsnät och Thermo-Nät.

I vindskyddade lägen kan man lägga detta på bågarna och bara förankra i kanterna och i änden. Annars bör man lägga en lina utanpå förankrad i krampor slutna i toppen (vår U-krampa nr 9470020 eller M-krampa nr 9470031). Möjligen kan man annars hitta någon tältpinne som också fungerar, men med öppna sådana i toppen kommer linan lätt att hoppa av. Allra viktigast för funktionen är att sträcka duken i änden. Kan möjligen ske genom att fästa ett spett och sedan binda fast duken i detta . Men allra bäst är att använda vårt skruvankare nr 8990040. Skruva ner i jorden tills bara öglan sticker upp, bind sedan änden av duken i denna ögla. Linan dras från sida till sida längs hela mini-tunneln. Den nylonlina vi säljer nr 8988025, 2,5 mm tjock bör vara det ideala för detta ändamål i samma färg som själva duken. Även om ett vanligt plastsnöre fungerar också. Det viktiga är att linan i sig inte ger friktion när man drar upp duken.

Ett annat sätt att säkra duken är att lägga bågar ytterst utanpå duken, dvs. dubbelt med bågar både innerst och ytterst. Men det yttersta lagret monteras då inte så tätt. Det ger dock mer arbete än användning av lina.

Notera att fiberduk inte kan läggas enbart på dessa bågar, fiberduk är för vindkänsligt. Möjligen dock med nät utanpå. Troligen blir regelbundna användningen ganska komplicerad med dubbla skikt. Bågarna sticks först med änden ner i jorden någon dm på lagom avstånd (ca 150 cm tycker vi). Ge sedan bågarna den form som önskas. Antingen får båda sidor en form som är ganska rakt upp, då blir täckta ytan ca 180 cm i bredd. Med lutning av bågarna i kanten kan man tänka sig en mer flack form. Täckt yta kan då bli upp till ca 200 cm.

Insektsnät och Thermo-Nät släpper genom regn, men vid häftigt regn kommer en del av regnet att rinna av och hamna i mini-tunnelns sida. Samtidigt som temperaturen är lite högre, dvs risk för torka i jorden täckt av mini-tunneln. Kolla alltså fukten i jorden i mini-tunneln regelbundet.

 Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer:
949400


Andra har även köpt
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt