Köp- och leveransvillkor
 

Leveransvillkor

Normal leveranstid är cirka 3 dagar. Under högsäsong kan det ta längre tid (upp till ca 14 dagar).

Vi skickar paketbeställningar med DHL Freight. Brevbeställningar med PostNord. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss. Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig fraktkostnaden.

Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter den volymberäknade vikten - detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan, där det är möjligt. Prissättning sker efter DHL:s respektive portotabell för brev och paket.

  Frakter. Vi gör allt vi kan för att hålla nere porto/fraktkostnad. Vi använder normalt DHL hämtpaket, men sänder eventuellt också med PostNord. Vid utlands- leverans av paket är det PostNord vi använder. Se alternativ i e-handeln. Vid större leveranser (> 20 kg och flerkollisändningar) används normalt DHLs Företagspaket. Stycke- och pallgods är också möjligt, men i många delar av landet dyrt. I de fall leverans sker på lastpall, debiteras köparen en avgift om 90 kr/pall.

Ev. brevaviseringsavgift som vi debiteras av Posten, debiteras kunden.

Vid alla leveranser, utom restordrar, debiteras verklig porto/frakt- kostnad. 

Det har blivit vanligt att sända fraktfritt. Ännu har jag inte hittat något fall när det gjort totala priset lägre. Tvärtom! För att ha låga priser måste varje kostnad vara kalkylerad, som vi och många gör. Det arbetet hoppar man över vid fraktfritt. Då måste man istället ha stor marginal. Så se upp!

 

Betalningsalternativ

Vid köptillfället görs en kreditprövning som innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.
För att få kredit måste tecken finnas att man har resurser att betala en skuld. Har man inte förmåga idag har man troligen inte det om en månad.
Tömmer man kontot till slutet av varje månad är kreditvärdigheten låg.
 
- Förskottsbetalning Numera även för kunder i Sverige. Du betalar in pengar i förväg på vårt bankkonto vilket är snabbast. Efter att du skickat din order i kassan får du information via E-post hur du går tillväga. Förskottsbetalning tar numera bara något längre tid än Swish. Kunder utanför Sverige debiteras i euro. Ingen Expeditionsavgift.

- Faktura Vid betalning mot faktura utför vi kreditkontroll (personnummer eller företagets org. nummer krävs) som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post. Godkända för att få kredit är givetvis de som redan har kredit och skött sina betalningar. En expeditionsavgift om 35 kr inkl. moms debiteras. Väljer du Swishbetalning istället ges ett avdrag på 35 kr. Dvs Swish är 70 kr billigare än faktura. Blir det problem med betalning av faktura kan det bli mycket dyrt. Den som har behov av stora summor för sitt odlingsprojekt skall anlita vanlig bank. Vi har gjort stora förluster, i fortsättningen skall Varje sådant projekt granskas.
Allt levererat med kredit är vår egendom till dess det är betalt. Vi kan kräva återleveransns. Dessa krav är bra även för den som har planer på projekt. Att allt skall vara genomtänkt annars går det lätt fel. En levarantör är inte bara den som betalar vårdslöst agerande.

- Swishbetalning är vårt alternativ till kortbetalning. Det ger oss möjlighet att hantera restordrar som är vanliga i branschen och som är problem att hantera vid vanlig kortbetalning. Betalningsinstruktioner sänds som ett svar per mail till din orderbekräftelse i e-handeln (kolla din e-post efter order) och när vi vet att vi kan leverera. Tillåt oss möjlighet att byta till närmast likvärdig sort. Väljer du Swishbetalning ges ett avdrag på 35 kr inl. moms på din order.

Vi börjar med förskott även i Sverige. Ingen exp. avgift.

Swish har så många fördelar hanteringsmässigt att vi gör ett avdrag på 28 kr + moms på varje swishbetald order.
Vi har helt klart minst arbete med en swishbetald order. Momentan överföring varför det också fungerar i kassa.

Extra orderrabatt enligt nedan:
Swish och Förskott med ordervärde 1000 - 1999kr + moms eller mer att få en extra rabatt på 3% från 15.7. Kommer synas i e-postmeddelande.
Swish och Förskott med ordervärde 2000 - 4999 kr + moms eller mer att få en extra rabatt på 5% från 15.7. Kommer synas i e-postmeddelande.
Swish och Förskott med ordervärde 5000 - 9999 kr + moms eller mer att få en extra rabatt på 6% från 15.7. Kommer synas i e-postmeddelande.

Är man berättigad till bonusrabatt adderas detta.

Motsvarande får du ett tillägg i kostnad på 28 kr + moms för order på kredit.

Fakturor till paket sänds från 1 juli per brev, vilket fortfarande verkar vara säkraste metod att nå fram.

Vid överskriden betalningstid debiteras en dröjsmålsränta enligt gällande diskonto + 8 %, gäller även kunder i annat land. Förseningsavgift debiteras. Inkassoavgifter

  Obs! inga varor levereras till dem som har förfallna skulder.

Vid andra påminnelsen debiteras en påminnelseavgift om 60 kr, går det till Inkasso 180 kr. För företagare kan en förseningsersättning om 450 kr tas ut. Går kravet vidare till Kronofogden tillkommer ytterligare 680 kr. Kostnaden stiger snabbt. BETALA MED SWISH ELLER FÖRSKOTT.

 Katalogbidrag. Om du tycker att vår katalog eller hemsida är värdefull, eller du kanske använder dem i studiesyfte och vill ge ett bidrag till dess utgivning är vårt plusgiro 452 56 84-9 / bankgiro 891-3857. Det går också bra att anteckna i kassan att du vill lämna ett bidrag. Självkostnad för katalog med porto är 40 kr.

 

Ångerrätt/Reklamation

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer. Läs gärna mer om ångerrätt och reklamation på Konsumentverkets hemsida om e-handel.

 

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt