Köp- och leveransvillkor
 

Leveransvillkor

Vi skickar paketbeställningar med DHL Freight. Brevbeställningar med PostNord. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss. Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig fraktkostnaden. 

Frakter. Vi gör allt vi kan för att hålla nere porto/fraktkostnad. Vi använder normalt DHL hämtpaket. Till företag kan vi sända DHL Paket. Se alternativ i e-handeln. I de fall leverans sker på lastpall, debiteras köparen en avgift om 90 kr/pall.

Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter den volymberäknade vikten - detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan, där det är möjligt. Prissättning sker efter DHL:s respektive portotabell för brev och paket. Långa paket eller mycket skrymmande skickas med DHL Styckegods/Home Delivery alternativ skickas på pall. Då beror frakten på var i landet du bor. Innebär en order att vi måste skicka utanför Sverige skickar vi med DHL Parcel Connect till privatpersoner eller DHL Paket Export till yrkesmässig kund. Då finns det stora begränsningar i försändelsens storlek. Det kan förhindra att det går att skicka. Kostnaden kan också

Ev. brevaviseringsavgift som vi debiteras av Posten, debiteras kunden.

Vid alla leveranser, utom restordrar, debiteras verklig porto/frakt- kostnad. 

 

Betalningsalternativ

 

Alla leveranser utanför Sverige skickas med förskottsbetalning.

- Förskottsbetalning Numera även för kunder i Sverige. Du betalar in pengar i förväg direkt på vårt bankkonto vilket är snabbast. Alternativt inom Sverige är att betala till Bankgiro.Efter att du skickat din order i kassan får du information via E-post hur du går tillväga. Kunder utanför Sverige debiteras i euro. Ingen Expeditionsavgift. Vid större order extra orderrabatt.

- Swishbetalning är vårt alternativ till kortbetalning. Det ger oss möjlighet att hantera restordrar som är vanliga i branschen och som är problem att hantera vid vanlig kortbetalning. Betalningsinstruktioner sänds som ett svar per mail till din orderbekräftelse i e-handeln (kolla din e-post efter order) och när vi vet att vi kan leverera. Tillåt oss möjlighet att byta till närmast likvärdig sort. Väljer du Swishbetalning ges ett avdrag på 35 kr inl. moms på din order. Plus vid större order extra orderrabatt.

Rabatter vid betalning med Swish och Förskott.

Swish har så många fördelar hanteringsmässigt att vi gör ett generellt avdrag på 28 kr + moms på varje swishbetald order.

Vi har helt klart minst arbete med en swishbetald order. Momentan överföring varför det också fungerar i kassa. Förskott har också fördelar men det tar längre tid och är inte lika smidigt som swish

Utöver detta ges Extra orderrabatt för Swish och förskott enligt nedan:

Swish och Förskott med ordervärde 1000 - 1999 kr + moms eller mer att få en extra rabatt på 3%. Kommer synas i e-postmeddelande.

Swish och Förskott med ordervärde 2000 - 3999 kr + moms eller mer att få en extra rabatt på 5%. Kommer synas i e-postmeddelande.

Swish och Förskott med ordervärde 4000 - 5999 kr + moms eller mer att få en extra rabatt på 6%. Kommer synas i e-postmeddelande.

Swish och Förskott med ordervärde 6000 - 9999 kr + moms eller mer att få en extra rabatt på 7%. Kommer synas i e-postmeddelande.

Swish och Förskott med ordervärde större 10000 kr + moms eller mer att få en extra rabatt på 8%. Kommer synas i e-postmeddelande.

Bonusrabatt ges ej längre då den inte längre kan hanteras tekniskt.

- Faktura 

Faktura Vid betalning mot faktura utför vi kreditkontroll (personnummer eller företagets org. nummer krävs) som i alla fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post. En faktura avgift på 23,20 kr+moms tas ut för att täcka kostnaderna kring fakturering. Notera att antalet fakturor som går till inkasso ökar lavinartat, varför vi måste ha en mycket hårdare kontroll av kreditgivning. Exempel på att man fortfarande kan få kredit är om man har hög rating hos vårt kreditkontrollverksamhet Syna. Det räcker inte med att inte ha betalningsanmärkning. Vid första order ger vi i normalfallet inte kredit.

e-Faktura

Vi accepterar inte längre kunder som kräver e-faktura. e-faktura hör hemma bara i ett sammanhang, där det finns en upphandling och därmed upprepade betalningar görs. Att utfärda en e-faktura kräver så mycket mer arbete att det inte är rimligt för oss att acceptera detta. Vi har ett Mac-system där man inte automatiskt kan omvandla en faktura till e-faktura. Det måste alltså ske via något annat system. Vi har också ofta fakturor med många orderrader. Då alla uppgifter måste göras från grunden kan e-faktura för sådana långa ordrar innebära flera timmars oavlönat arbete. Vi accepterar inte det.  Därför får de som kräver e-faktura ingen leverans av oss. Om man är beredd att betala förskott kan vi alltid leverera.

Fakturor får ett tillägg i kostnad på 28 kr + moms då vi har extra kostnader för kreditgivning.

Fakturor till paket sänds per brev om kunden inte begärt Faktura per e-post.

Vid överskriden betalningstid debiteras en dröjsmålsränta enligt gällande diskonto + 8 %, gäller även kunder i annat land. Förseningsavgift 60 kr debiteras. Obs! inga varor levereras till dem som har förfallna skulder.

Inkassoavgifter

Vid andra påminnelsen debiteras en påminnelseavgift om 60 kr, går det till Inkasso 180 kr. För företagare kan en förseningsersättning om 450 kr tas ut (enligt lag). Går kravet vidare till Kronofogden tillkommer ytterligare 680 kr. Kostnaden stiger snabbt. BETALA MED SWISH ELLER FÖRSKOTT.

 Katalogbidrag. Om du tycker att vår katalog eller hemsida är värdefull, eller du kanske använder dem i studiesyfte och vill ge ett bidrag till dess utgivning är vårt plusgiro 452 56 84-9 / bankgiro 891-3857. Det går också bra att anteckna i kassan att du vill lämna ett bidrag. Självkostnad för katalog med porto är 40 kr.

 

Ångerrätt/Reklamation

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer. Läs gärna mer om ångerrätt och reklamation på Konsumentverkets hemsida om e-handel.

 

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt