Köp- och leveransvillkor
 

Leveransvillkor

Minsta order: 160 kr + moms.

Vi skickar paketbeställningar med DHL Freight. Brevbeställningar med PostNord. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss. Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig fraktkostnaden. 

Frakter. Vi gör allt vi kan för att hålla nere porto/fraktkostnad. Vi använder normalt DHL hämtpaket. Till företag kan vi sända DHL Paket. Se alternativ i e-handeln. I de fall leverans sker på lastpall, debiteras köparen en avgift om 90 kr/pall.

Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter den volymberäknade vikten - detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan, där det är möjligt. Prissättning sker efter DHL:s respektive portotabell för brev och paket. Långa paket eller mycket skrymmande skickas med DHL Styckegods/Home Delivery alternativ skickas på pall. Då beror frakten på var i landet du bor. Innebär en order att vi måste skicka utanför Sverige skickar vi med DHL Parcel Connect till privatpersoner eller DHL Paket Export till yrkesmässig kund. Då finns det stora begränsningar i försändelsens storlek. Det kan förhindra att det går att skicka.

Vid alla leveranser, utom restordrar, debiteras verklig porto/fraktkostnad. 

Betalningsalternativ

 

Alla leveranser utanför Sverige skickas med förskottsbetalning.

- Förskottsbetalning Numera även för kunder i Sverige. Du betalar in pengar i förväg direkt på vårt bankkonto vilket är snabbast. Alternativt inom Sverige är att betala till Bankgiro.Efter att du skickat din order i kassan får du information via E-post hur du går tillväga. Kunder utanför Sverige debiteras i euro. Ingen Expeditionsavgift. Vid större order extra orderrabatt.

- Swishbetalning är vårt alternativ till kortbetalning. Det ger oss möjlighet att hantera restordrar som är vanliga i branschen och som är problem att hantera vid vanlig kortbetalning. Betalningsinstruktioner sänds som ett svar per mail till din orderbekräftelse i e-handeln (kolla din e-post efter order) och när vi vet att vi kan leverera. Tillåt oss möjlighet att byta till närmast likvärdig sort. 

- Faktura ges bara undantagsvis.

Rabatt.

Swish har så många fördelar hanteringsmässigt att vi gör ett generellt avdrag på 28 kr + moms på varje swishbetald order.

Vi har helt klart minst arbete med en swishbetald order. Momentan överföring varför det också fungerar i kassa. Förskott har också fördelar men det tar längre tid och är inte lika smidigt som swish. Rabatter kommer synas i e-postmeddelande. Och sdan i faktura/kvitto.

Utöver detta ges Extra orderrabatt för Swish och förskott enligt nedan:
Swish och Förskott med ordervärde 1000 - 1999 kr + moms eller mer att få en extra rabatt på 3%. Med fakturavillkor ges ingen rabatt.

Swish och Förskott med ordervärde 2000 - 3999 kr + moms eller mer att få en extra rabatt på 5%. Med fakturavillkor ges 2% rabatt. 

Swish och Förskott med ordervärde 4000 - 5999 kr + moms eller mer att få en extra rabatt på 6%. Med fakturavillkor ges 3% rabatt

Swish och Förskott med ordervärde 6000 - 9999 kr + moms eller mer att få en extra rabatt på 7%. Med fakturavillkor ges 4% rabatt

Swish och Förskott med ordervärde större 10000 kr + moms eller mer att få en extra rabatt på 8%. Med fakturavillkor ges 5% rabatt

Bonusrabatt ges ej längre då den inte längre kan hanteras tekniskt.
 

e-Faktura. Lindbloms.com har mycket svårt att utfärda e-faktura. Allting måste göras dubbelt, lagersaldot kan lätt bli fel m.m.

Fakturor till paket sänds per brev om kunden inte begärt Faktura per e-post.

Vid överskriden betalningstid debiteras en dröjsmålsränta enligt gällande diskonto + 8 %, gäller även kunder i annat land. Förseningsavgift 60 kr debiteras. Obs! inga varor levereras till dem som har förfallna skulder.

Inkassoavgifter

Vid andra påminnelsen debiteras en påminnelseavgift om 60 kr, går det till Inkasso 180 kr. För företagare kan en förseningsersättning om 450 kr tas ut (enligt lag). Går kravet vidare till Kronofogden tillkommer ytterligare 680 kr. Kostnaden stiger snabbt. BETALA MED SWISH ELLER FÖRSKOT

Ångerrätt/Reklamation

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer. Läs gärna mer om ångerrätt och reklamation på Konsumentverkets hemsida om e-handel.

 

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt