Om oss - vår verksamhet

Tillbehör - nytt 2018

Lindbloms Frö har nu tagit steget till en separat avdelning placerat på ett gammalt glasbruk, med ett mycket större sortiment av tillbehör till främst nyttoträdgården.

Det viktigaste leverantören i denna satsning är franska Terrateck. Det de gör är precis i linje med vad jag arbetat med i hela mitt vuxna liv.
De är inte billiga, men det de gör är bra och med hög kvalitet. Måste dock tala om att de är så arbetsbelastade att de inte klarar snabba leveranser. Det är ett bryderi för mig. Vi måste räkna med med tiden försöka hålla eget lager, men det är inte möjligt med allt deras mest exklusiva artiklar.
Främsta anledningen att vi började med denna tillverkare var ändå deras superba hjulhacka som tål det mesta samtidigt som den är mycket smidig. 

Vi säljer nu en också del specialla artiklar som sekatörer från Schweiziska Leyat. Det har tillverkat sekatörer i skuggan av gigantiska Felco i exakt ett hundra år. Var så säker på att de göra allt för att göra en produkt som är minst lika bra som den stora konkurrenten. Vi säljer nu också de speciella sekatörerna från japanska Okatsune. Och vi säljer sågar från ett annat japanskt företag ARS, som egentligen bara har en konkurrent på samma nivå när det gäller sågar.

Vi har länge sålt samma sortiment av såbrätten, uttryckare och underställsbrickor från tyska Herkuplast. I år var det dags att öka sortimentet. Mycket handlar det om en ny synnerligen väl dränerad såbricka. För groning och spirning av småblad.

Vi säljer ny större handskjuten såmaskin K2 med utmatningsskopor. Nu också ett planteringsrör från samma tillverkare. Plus att vi har lilla såmaskinen Earthway, och samma tillverkares sålira. Sembdner såmaskin för växthus. Vi har också fler större kraftiga plastkrukor (fyrkantiga och stora runda) Plantskyddsduk fullt sortiment och av yrkeskvalitet (fiberduk, thermo-nät, insektsnät ) mest för den mindre odlingen. Hackor av alla typer, snigelbekämpningsmedel och snigelbarriär, knäskydd, stödnät för kläng och slingerväxter, nylonlinor samt också kantavgränsning i vackert Corten-stål. Det bästa för att dela upp trädgården så att inte gräs m.m. tar över där man vill ha rabatter.

 

Leif Lindblom

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt